Gesztenye krémleves
sponsored links
Ilyen recept kerekedik pl. akkor, amikor
a háziasszony simán csak rossz
gesztenyemasszát pakol a bevásárlókocsiba
...édesített helyett natúr jött velem haza. :)
Hozzávalók:gesztenyemasszát pakol a bevásárlókocsiba
...édesített helyett natúr jött velem haza. :)
-25 dkg gesztenye masszához (és ehhez tökéletes a natúr is :)
-8 dl tej
-2 dl tejszín (igazi, nem fõzõ :)
-1 csomag tejszín ízû (fõzõs) puding
-5-6 ek VANÍLIÁS CUKOR (cukrozott massza esetében kevesebb is elég ;)
-1 ek rum aroma
+ valamilyen díszítés (lehet mazsola, szeletelt mandula, tejszínhab, gesztenye...)
A hideg tejben elkeverem a pudingport, tûzre teszem,
belekerül a vaníliás cukor, a rum aroma,
a tejszín és a gesztenye massza (ezt kézzel csak belemorzsolom
a tejszín és a gesztenye massza (ezt kézzel csak belemorzsolom
majd folyamatosan keverve (habverõvel, kis lángon),
sûrûsödésig fõzöm.
Melegen a legfinomabb (szerintem), de ha tejszínhabbal
szeretnénk kitálalni, hûtsük be valamennyire.
4 fõre kényelmesen elegendõ a mennyiség, fõleg, ha