Gesztenye golyó sütés nélkül (paleo)
sponsored links
Nem kellett hozzá más csak szemes gesztenye, amit bevagdostunk a tetején kereszt alakban. A Smart Chef Szakácsrobot aljába vizet töltöttünk. Beleraktuk a pároláshoz szükséges kiegészítõt. Rárakosgattuk a gesztenyeszemeket (nem áztattuk elõtte). Majd a párolást elindítva megfõztük a gesztenyét benne. A mi gesztenyénk extra nagy volt 40 perc kellett hozzá, mire puhává vált. A végére a gesztenyék szépen kinyíltak és könnyû volt a héjat eltávolítani. Ha sült gesztenyét szeretnénk, akkor 20 perc párolás után, a vizet eltávolítva 15-20 percig rakjuk pizza programra, idõnként átkevergetve.
Hozzávalók:
30 dkg tisztított fõtt szemes gesztenye
10 dkg darált mandula (vagy mandulatej (recept itt) készítésébõl visszamaradt szûrlemény)
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg porrá õrölt eritrit
3-5 cl rum (nálam rumos meggy leve azért lett kicsit vöröses)
a bevonathoz.
20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 evõkanál kókuszolaj
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!