Gesztenye-gasztronómia / Prima Maroni gesztenyés desszertkóstoló
sponsored links
A gesztenyeszezont népszerûsítendõ került sor a Lucullus BT elsõ nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uráni Filmszínház kávézójában. Az esemény együttmûködõ partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt.
"A gesztenye - a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcse " - mondta el az eseményen Schweickhardt György, a családi tulajdonban lévõ Prima Maroni Kft. ügyvezetõje, cukrászmester, aki mintegy 35 éve foglalkozik gesztenyével. "Tápláló és egészséges, bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentõs mértékben tartalmaz élelmi rostot, B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort is. Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyébõl készült ételek bármely korosztály egészségmegõrzõ étrendjébe illeszthetõek, a gesztenye korszerû tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erõtlenség esetén, a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerû Paleo-étrend fontos részét is képezheti" - tette hozzá a vállalat vezetõje.
"Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyébõl sós-és édes gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására" - mondta el az egyetemes gasztronómiát 10. éve népszerûsítõ Lucullus BT gasztronómiai egyesület alapító/elnöke, Turóczi Gábor.
Az eseményen debütált a vállalat két vadonatúj terméke: a gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével és a gyorsfagyasztott gesztenyetorta.
A Maroni termékekbõl Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítõje készítette el a desszerteket:
* sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes gesztenye, olíva) ...