Gersli és pác avagy Ismét a zamat, a java
sponsored links
Ismét bizonyítanom kell, hogy sokszor ölég csak néhány hozzávaló és képesek vagyunk kényeztetni magunkat.
Egyébként a soron következõ, egyszerû kis étkem, ismét belefér a "ami itthon van" kategóriába, bár ebben most volt azért némi tudatosság is, mert már elõzõnap készültem rá ?
Alma és paradicsom; valószínûleg már használtam ezt a párost, talán más dolgokkal kiegészítve; szerintem nagyon jól passzol a két íz, persze ehhez az kell, hogy valóban jó ízû legyen a paradicsom és az alma is.
No, akkor lássuk...
CITROMOS-FOKHAGYMÁS SERTÉSKARAJ,
ALMÁS-PARADICSOMOS GERSLIVEL
Hozzávalók:
60 dkg seréskaraj
1 nagyobb citrom
4 egr. fokhagyma
oregánó
bors, olaj
20 dkg gersli (árpagyöngy)
3 db paradicsom (35-40 dkg)
1 db alma (jelen esetben Golden)
2 db babérlevél
só
olívaolaj
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
A citrom levét, egy tálba facsarjuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, és olajjal (kb. 1,5 dl) alaposan összekeverjük. Ebbe a pácba helyezzük jól beleforgatva, beletapicskolva, a karajszeleteket; minimum fél-, de akár egy napig is hûtõbe pihentetjük. Grillserpenyõben szépen megsütjük.
A gerslit egy éjszakára, hideg vízbe áztatjuk, majd sós, babérlevéllel ízesített vízben "pattanós" puhára fõzzük.
Az almát és a paradicsomot felkockázzuk, és olívaolajon, megrottyantjuk, de ne fõzzük túl pépesre, aztán a megfõtt, leöblített gerslit hozzákeverjük, és összemelegítjük, szükség szerint sózzuk.
No, akkor lássuk...
CITROMOS-FOKHAGYMÁS SERTÉSKARAJ,
ALMÁS-PARADICSOMOS GERSLIVEL
Hozzávalók:
60 dkg seréskaraj
1 nagyobb citrom
4 egr. fokhagyma
oregánó
bors, olaj
20 dkg gersli (árpagyöngy)
3 db paradicsom (35-40 dkg)
1 db alma (jelen esetben Golden)
2 db babérlevél
só
olívaolaj
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
A citrom levét, egy tálba facsarjuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, és olajjal (kb. 1,5 dl) alaposan összekeverjük. Ebbe a pácba helyezzük jól beleforgatva, beletapicskolva, a karajszeleteket; minimum fél-, de akár egy napig is hûtõbe pihentetjük. Grillserpenyõben szépen megsütjük.
A gerslit egy éjszakára, hideg vízbe áztatjuk, majd sós, babérlevéllel ízesített vízben "pattanós" puhára fõzzük.
Az almát és a paradicsomot felkockázzuk, és olívaolajon, megrottyantjuk, de ne fõzzük túl pépesre, aztán a megfõtt, leöblített gerslit hozzákeverjük, és összemelegítjük, szükség szerint sózzuk.