Gersli és paprika avagy Kezdetnek nem rossz

2017-07-31

sponsored links

Lelkileg már készülök az igazi nagy melegre.
Ugyi, ilyenkor oda kell figyeli arra, hogy sokat illetve rendesen igyunk, fogyasszunk folyadékot, és ne együnk nehéz, zsíros, túlzottan kalóriadús ételeket, aztán 11.00 és 15.00 óra között lehetõleg  ne tartózkodjunk a napon. 
Mivel erre a  hétre hõségriadó rendeltek el (mondjuk nálam egész nyáron ez van, néha télen is) én is próbálok odafigyelni ezekre a dolgokra, mert nem (nagyon) vagyok a magam ellensége.
Ma, egész nap itthon ültem az elsötétített, hûvös lakásban, csak déltõl kettõig voltam kint. 
Oda figyeltem a bõséges folyadékbevitelre...(hm.. ilyen szépen még nem említettem a sörözést).
Természetesen az étkem is csak egy könnyû, fincsi, egészséges saláta volt, csírával..... és egyetlenegy azaz fél pár sült kolbásszal... (aminek a másik felével sajna nem tudok elszámolni).
NNA! azért kezdetnek nem rossz ?














ROPPANÓS GERSLI SALÁTA, 
  PAPRIKÁKKAL ÉS KAPRIBOGYÓVAL
Hozzávalók:
20 dkg gersli (árpagyöngy)
4 db szép, vastag húsú  paprika (piros, zöld, sárga)
2 ek. kapribogyó
4 ek. citromlé
4 ek. olívaolaj
póréhagymacsíra (kedvencem, de más is megfelel)
babérlevél
A gerslit egy éjszakára beáztatjuk, majd átöblítjük és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfõzzük, lehûtjük.
A paprikákat felkockázzuk, és a kapribogyóval együtt, hozzáadjuk a lehûlt gerslihez, citromlével valamint az olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk és alaposan lehûtjük.
Tálaláskor póréhagymacsírával egészítjük ki, meg egy picike kolbászocskával.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s