Gersli és a ketchup

2013-03-13

sponsored links



A gersli vagy árpagyöngy (hántolt árpa) Tibetbõl ered, de a zsidó konyhából vált ismerté.
A gersli sajnos még mindig nem túl népszerû, pedig rendkívül egészséges.
A gersli a legnagyobb nyomelem tartalmú gabonaféle.
A gersli jó hatással van a koleszterin-, és a vércukorszintre is, ezért ajánlatos cukorbetegeknek.
A gersli szénhidrátjai nagyon lassan szívódnak fel a szervezetben tehát tovább biztosítja a jóllakottság érzeté és ajánlatos fogyókúra beépítésébe
A gersli serkenti a szív és az agy mûködését, vizelethajtó hatása van és jót tesz az idegrendszernek is!
A gerslit lényegében ugyanúgy használhatjuk mint a rizst, de célszerû készítés elõtt 1-2 órára beáztatni.
Az árpakása közkedvelt eledele volt a római gladiátoroknak.
A ketchupról nem tudok ilyen jókat mondani és nem is szerte kedvelem nagyon, de olykor-olykor pácokba szíven használom mert szép színt ad a húsnak, és szépen karamellizálódik.

PIKÁNS CSIBECOMBOK, KARALÁBÉS ÁRPAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
12 db csirke alsócomb
20 dkg árpagyöngy (gersli)
40 dkg karalábé ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2013/03/...

sponsored links

Keres?s