Gersli köretként
sponsored links
A tél végén készítettem ezt az ételt. A gerslit, vagy árpagyöngyöt egyre inkább bevontam a táplálkozásunkba. Készítettem vele és készítek töltött paprikát, töltött káposztát, de most megpróbáltam köretnek is elkészíteni. Az egészségesebb táplálkozásra való áttérésünk jelmondata, ami finom legyen egészséges. Egyetlen egy "hátulütõje" van a gerslinek, hogy hosszabb fõzési idõt igényel, mint a rizs. De érdemes idõt szakítani az elkészítéséhez, mert nagyon egészséges alapanyag, a legnagyobb nyomelem tartalmú gabonaféle. Tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort. Rosttartalma az emésztésre kedvezõen hat.
Érdemes elkészítés elõtt beáztatni, így valamivel elõbb elkészül ételünk. Úgy készítettem el, mint ha zöldséges rizst készítettem volna.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 db sárgarépa
- 20 dkg gersli
- kb. 1 l húsleves ...