Gerilla Gourmet Fesztivál Szegeden

2017-04-15

sponsored links



Imádom a szegedi fesztiválok hangulatát a Széchenyi téren. Az egyetemi központból adódóan igazán színes, az ország sok-sok szegletébõl, sõt a világ számos pontjáról származó emberrel lehet itt találkozni. Az ismerõsökrõl se feledkezzünk el! ? Továbbá itt egy-egy ilyen programsorozat nem csak a 30-as korosztályig bezárólag tobzódik a látogatókban, hanem az idõsebbek is örömmel kiülnek tereferélni. Kanyarodjunk most vissza az éppen aktuális kedvencre a Gerilla Gourmet Fesztiválra. Egy kis esõ után az éledezõ árusokat és a food truckokat végigmustráltuk és meg is találtuk a nagy kedvenceket!

MI AZ A FOOD TRUCK?
Olyan jármû, amelyen helyben készítik (fõzik, sütik) az ételt és az elkészült finomságokat eladják. Általában gyorsan fogyasztható ételekre specializálódnak ezek a szakácsok, mint például a hamburger, szendvicsek, gyorsan kisütött falatkák. Nagy elõnyük ezeknek a "mobiléttermeknek", hogy bárhol ki tudnak nyitni és igen kedvezõ áron gyakran hihetetlenül jó minõségû ételeket kaphatunk. 
Az elsõ food truck ötlete 1866-ban született meg Charles Goodnight által Texasban. Egy régi USA katonai kocsit alakított és felszerelt konyhai eszközökkel. Száraz babból, sózott vagy füstölt marha és sertéshúsból víz hozzáadásával ételt készített. Röviden így indult a food truck történelem. 
Aki pedig egy laza mozizás közben ismerkednétek a food truck jelenséggel, akkor  A séf címû filmet ajánlom Nektek !  

De térjünk vissza a szegedi Gerilla Gourmet fesztiválra. A kínálat igen változatos volt az éhes gourmetek örömére! Aki nem akart a tér felé menni, még azokat is odarángatták az orruknál fogva a szemtelenül jó illatok. Esõ után még akkor éledezett a tér, de már ekkor is örömmel válogathattunk a finomabbnál finomabb falatok közül. 

A kávé nem a mindennapjaim része, de idõnként örömmel fogyasztok belõle. Emélékszem Papusommal mindig ittunk közösen egy kis gõzölgõ feketét. Persze én limitált adagban. Ilyen kivételes alkalom volt most a Széchenyi téren is. Szaharai homokon fõtt arab kávé illatos kardamommal és gyömbérrel. 
 

Mivel a rendezvény egyik tematikája/védjegye a csípõs ételek körül forog így chiliben nem volt hiány. A mi abszolút kedvencünk a Chilion termékei, de az esti csípõs csirkeszárny verseny támogatója, a Sárréti Chilifarm is remek paprikakrémekkel kényeztették a tüzes ízek szerelmeseit. A Chilion csapatának remek ötlete volt  a fecskendõbe töltött csípõs paprikakrém. Igazi street food barát termék innovatív formában! 
Egy jó kis molinót is találtam Nektek, melyen feltüntetik egyes chilipaprikák erõsségét. Mustráljátok bátran!

Sok-sok ígéretes food truck sorakozott a Széchenyi téren. Most a mi abszolút kedvencünket emelem mot ki. Babuska, vagyis az orosz ételek food truckja. A kedves kiszolgálás mellett iszonyatosan jó ételekkel kápráztattak el bennünket! Nézzétek! 
Íme a három étel: 
- Klasszikus pelmenyi (gyúrt tészta,  fele sertés - fele marha töltelék, tejföl és ecet)
- Szoljanka leves (négyfajta hús, gomba, olívabogyó és savanyú uborka)
- Blini heriggel (spenótos tészta, hering töltelék és vodkás uborkamártás)
Ezután az ízelítõ után biztosan fel fogjuk keresni az éttermet is itt Budapesten.
Rengeteg érdekességgel találkoztam. BBQ mozdony, cipóban sült csülök, erdélyi street food, Csíki sör, hamburgerezõk, óriás palacsinták... Hosszasan sorolhatnám a listát. Ízelítõként beillesztek ide Nektek egy kis összeállítást. Ebbõl a csipetnyi ízelítõbõl remélem kedvet kaptok a következõ évi Gerilla Gourmet fesztiválhoz.


Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/04/geri...

sponsored links

Keres?s