Gere Attila Pincészete
sponsored links
A Gere Attila Pincészet neve egybeforr a Villånyi Borvidékkel, a boråszat måra a borvidék egyik legnagyobb pincészete lett.
A Gere csalĂĄd több generĂĄciĂłra visszamenĂ”leg borĂĄsz Ă”sökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila PincĂ©szet sikertörtĂ©nete a kilencvenes Ă©vektĂ”l kezdĂ”dött. Jelenleg a borĂĄszat 60 hektĂĄron gazdĂĄlkodik Ă©s a nagy fajtĂĄk: a KĂ©koportĂł, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir Ă©s KĂ©kfrankos mellett hagyomĂĄnyos Ă©s Ă”si magyar fajtĂĄk ĂșjratelepĂtĂ©sĂ©vel is foglalkoznak.
A Gere csalĂĄd több generĂĄciĂłra visszamenĂ”leg borĂĄsz Ă”sökkel rendelkezik, azonban a Gere Attila PincĂ©szet sikertörtĂ©nete a kilencvenes Ă©vektĂ”l kezdĂ”dött. Jelenleg a borĂĄszat 60 hektĂĄron gazdĂĄlkodik Ă©s a nagy fajtĂĄk: a KĂ©koportĂł, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir Ă©s KĂ©kfrankos mellett hagyomĂĄnyos Ă©s Ă”si magyar fajtĂĄk ĂșjratelepĂtĂ©sĂ©vel is foglalkoznak.
A pincĂ©szet a ma lĂ©tezĂ” legmodernebb borĂĄszati technolĂłgiĂĄt ötvözi a villĂĄnyi borkĂ©szĂtĂ©si hagyomĂĄnyokkal. A szĂ”lĂ”t mĂĄr az ĂŒltetvĂ©nyen szelektĂĄljĂĄk, majd kis lĂĄdĂĄkba kĂ©zzel szĂŒretelik. SzigorĂș termĂ©skorlĂĄtozĂĄssal, csak minĂ”sĂ©gi, kĂ©zzel vĂĄlogatott szĂ”lĂ”alapanyagot hasznĂĄlnak fel.
Csak a tökĂ©letesen Ă©rett, egĂ©szsĂ©ges szĂ”lĂ” kerĂŒl feldolgozĂĄsra. A bogyĂłzĂĄst követĂ”en az elĂ”zetesen lehĂ»tött cefre, temperĂĄlhatĂł acĂ©ltartĂĄlyokba, illetve fakĂĄdakba kerĂŒl. Itt megy vĂ©gbe az alkoholos erjedĂ©s szabĂĄlyozott hĂ”fokon, fajtĂĄktĂłl fĂŒggĂ”en 1-3-hĂ©t alatt.
A borok kĂ©szĂtĂ©sekor a villĂĄnyi termĂ”tĂĄjra jellemzĂ” illat- Ă©s Ăzjegyek kifejezĂ©sre juttatĂĄsa a cĂ©l. Ennek Ă©rdekĂ©ben a feldolgozĂĄsi technolĂłgia a lehetĂ” legkĂmĂ©letesebb. Az erjesztĂ©st kizĂĄrĂłlag a GERE birtokrĂłl szelektĂĄlt, helyi Ă©lesztĂ” törzsekkel vĂ©gzik. Az erjesztĂ©st követĂ”en kĂmĂ©letes prĂ©selĂ©s következik, melyet pneumatikus rendszerĂ» prĂ©sekkel vĂ©geznek.
Csak a tökĂ©letesen Ă©rett, egĂ©szsĂ©ges szĂ”lĂ” kerĂŒl feldolgozĂĄsra. A bogyĂłzĂĄst követĂ”en az elĂ”zetesen lehĂ»tött cefre, temperĂĄlhatĂł acĂ©ltartĂĄlyokba, illetve fakĂĄdakba kerĂŒl. Itt megy vĂ©gbe az alkoholos erjedĂ©s szabĂĄlyozott hĂ”fokon, fajtĂĄktĂłl fĂŒggĂ”en 1-3-hĂ©t alatt.
A borok kĂ©szĂtĂ©sekor a villĂĄnyi termĂ”tĂĄjra jellemzĂ” illat- Ă©s Ăzjegyek kifejezĂ©sre juttatĂĄsa a cĂ©l. Ennek Ă©rdekĂ©ben a feldolgozĂĄsi technolĂłgia a lehetĂ” legkĂmĂ©letesebb. Az erjesztĂ©st kizĂĄrĂłlag a GERE birtokrĂłl szelektĂĄlt, helyi Ă©lesztĂ” törzsekkel vĂ©gzik. Az erjesztĂ©st követĂ”en kĂmĂ©letes prĂ©selĂ©s következik, melyet pneumatikus rendszerĂ» prĂ©sekkel vĂ©geznek.
A spontĂĄn biolĂłgiai almasav bomlĂĄs mĂĄr a feldolgozĂł alatt talĂĄlhatĂł Ă©rlelĂ” pincĂ©ben, nagyrĂ©szt Ășj, illetve hasznĂĄlt 80%-ban magyar, valamint francia tölgyfahordĂłkban megy vĂ©gbe. A vörösborok ĂĄtlagosan 14-18-hĂłnapig Ă©rnek fahordĂłban, majd a hordĂłs Ă©rlelĂ©st követĂ”en következnek a kĂŒlönbözĂ” hĂĄzasĂtĂĄsok. A palackozĂĄs sorĂĄn a pincĂ©szet csĂșcsborai nagyrĂ©szt szĂ»retlenĂŒl lesznek letöltve, majd piacra kerĂŒlĂ©sĂŒk napjĂĄig palackban Ă©rlelĂ”dnek tovĂĄbb.
Gere Attila borvacsora
2014.04.29. kedd 19:00
2014.04.29. kedd 19:00
CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ănyenc menĂŒsor kĂsĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.
Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef Ă©s a Solier Cafe csapata
BIZTOSĂTSA HELYĂT ASZTALFOGLALĂSSAL!
06-20-396-55-12
A borvacsora ĂĄra: 9.900,- Ft
Asztalfoglalåsåt intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alåbbi képre: