Gellért-saláta
sponsored links
Gellért-saláta
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg cékla, só, cukor, ecet, köménymag, reszelt torma, 1,5 dl majonéz, 1 evõkanál francia mustár, citromlé, cayenne-i bors, petrezselyemzöld, citromszeletek.
Elkészítése: A céklát sós vízben héjában megfõzzük, majd ha kihûlt, meghámozzuk és szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Salátalevet készítünk ízlés szerinti cukorral, sóval, ecettel, köménymaggal és tormával, beletesszük a céklát, és egy napig hûtõben érleljük. Másnap jól lecsepegtetjük, és óvatosan összekeverjük a mustárral, citromlével, cayenne-i borssal ízesített majonézzel. Citromszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk. Tavasszal a tányér szélét salátalevelekkel rakjuk ki, és a közepébe halmozzuk a céklasalátát.
Megjegyzés: Önmagában, húsok nélkül is nagyon finom.