GBT ? Gasztroblogger-találkozó
sponsored links
Tegnap bloggertalálkozón voltam. Nagyon jó érzés volt olyan csapatban lenni, ahol ennyire közös az érdeklõdési kör
Itt és itt már találhatók beszámolók, én csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani. Abszolút optimista embernek tartom magam, néha nagy szükségem is van rá. A mai világban annyi irigységet, rosszindulatot tapasztalok, hogy kifejezetten feltöltõdök, mikor ennyi pozitív emberrel van szerencsém találkozni. Igazi érdeklõdés volt mindenkiben a másik iránt, jókat nevettünk, beszélgettünk.
Az egyik csúcs az volt, mikor Dina összekeverte az ásványvizet a pálinkával. Szép adagot öntött magának egy vizespohárba és meghúzta (bocs, de még mindig röhögnöm kell?), elvörösödött és még a szeme is könnyezett, de túlélte
A másik a kokainos kávé esete volt. Marka valami könnyû kávét kért a fõúrtól, erre õ finoman megjegyezte, hogy hát igen, van olyan kokainos? (mármint koffeinmentes ). Visítás, szemtörölgetés?
Nekem korán mennem kellett, így lemaradtam a csoportképrõl, de remélem, nem felejtenek el?
Mindenki hozott valami finomságot, én egy tál sushit vittem (receptet nem írok, majd talán késõbb, most érzésre ment), valamint egy tál, a pizzákból ismert hawaii ízesítésû tekercset. Íme:
Hawaii tekercs
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 doboz konzerv kukorica (vagy 2 csõ)
Fél ananász
20 dkg sajt
1 dl tejföl
20 dkg szeletelt sonka
Só, bors
4 kk szezámmag
1 tojás
Az ananászt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát is felkockázzuk. A tejfölt megsózzuk, borsozzuk (amit én elfelejtettem, így utólag került rá). A leveles tésztát kiolvasztjuk, négyfelé vágjuk. Egyenként 2 mm vastagtéglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal mentén a tészta kétharmadáig megkenjük tejföllel, a maradék részt a felvert tojással.
A tejfölös részen elosztjuk a kukorica, a sonka, az ananász és a sajt negyedét. Feltekerjük,
tepsibe tesszük. A végeit visszahajtjuk, összenyomkodjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
200 (légkeverésesben 180) fokon aranybarnára sütjük. Langyosan, vagy hidegen szeleteljük.
Nemrég találtam?
Most találtam?
Vegetáriánus fõzõverseny
Zöldbab verseny
Itt és itt már találhatók beszámolók, én csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani. Abszolút optimista embernek tartom magam, néha nagy szükségem is van rá. A mai világban annyi irigységet, rosszindulatot tapasztalok, hogy kifejezetten feltöltõdök, mikor ennyi pozitív emberrel van szerencsém találkozni. Igazi érdeklõdés volt mindenkiben a másik iránt, jókat nevettünk, beszélgettünk.
Az egyik csúcs az volt, mikor Dina összekeverte az ásványvizet a pálinkával. Szép adagot öntött magának egy vizespohárba és meghúzta (bocs, de még mindig röhögnöm kell?), elvörösödött és még a szeme is könnyezett, de túlélte
A másik a kokainos kávé esete volt. Marka valami könnyû kávét kért a fõúrtól, erre õ finoman megjegyezte, hogy hát igen, van olyan kokainos? (mármint koffeinmentes ). Visítás, szemtörölgetés?
Nekem korán mennem kellett, így lemaradtam a csoportképrõl, de remélem, nem felejtenek el?
Mindenki hozott valami finomságot, én egy tál sushit vittem (receptet nem írok, majd talán késõbb, most érzésre ment), valamint egy tál, a pizzákból ismert hawaii ízesítésû tekercset. Íme:
Hawaii tekercs
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 doboz konzerv kukorica (vagy 2 csõ)
Fél ananász
20 dkg sajt
1 dl tejföl
20 dkg szeletelt sonka
Só, bors
4 kk szezámmag
1 tojás
Az ananászt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát is felkockázzuk. A tejfölt megsózzuk, borsozzuk (amit én elfelejtettem, így utólag került rá). A leveles tésztát kiolvasztjuk, négyfelé vágjuk. Egyenként 2 mm vastagtéglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal mentén a tészta kétharmadáig megkenjük tejföllel, a maradék részt a felvert tojással.
A tejfölös részen elosztjuk a kukorica, a sonka, az ananász és a sajt negyedét. Feltekerjük,
tepsibe tesszük. A végeit visszahajtjuk, összenyomkodjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
200 (légkeverésesben 180) fokon aranybarnára sütjük. Langyosan, vagy hidegen szeleteljük.
Hasonló bejegyzések:
Nemrég találtam?
Most találtam?
Vegetáriánus fõzõverseny
Zöldbab verseny