Gazpacho/Gaspacho - hideg paradicsomleves (fõzés nélkül)

2012-06-23

sponsored links

A kettõs cím azért indokolt, mert Spanyolországban Gazpacho néven, mig Portugáliában Gaspacho-ként ismert. Andaluziából (Andalusia, spanyolul Andalucia) származik, de aztán elterjedt egész Spanyolországban, sõt a szomszédos Portugáliában is. Olaszországban is kedvenc, mint Zuppa calda di pomodoro e basilico. (Az olaszoknál a paradicsom és a bazsalikom szinte összenõtt egymással.) A bazsalikom nálam is kedvenc, van a kertben és a konyhában is. A spanyol hódítok Amerikába is magukkal vitték ezt az ételt. A mexikói változatot hamarosan felteszem, ha még tart a kánikula.

Hozzávalók :
  • 4 db paradicsom
  • paradicsomlé
  • olíva olaj
  • citromlé
  • borecet
  • fokhagyma
  • vöröshagyma hajtástul
  • lilahagyma
  • bazsalikom levél 
  • chili paprika
  • chili szósz ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2012/06/gazp...

sponsored links

Keres?s