Gazpacho - a megoldás kánikula idejére

2012-07-09

sponsored links


Tombol a kánikula, itt nálam már több mint egy hete 35 fok felett van a hõmérséklet. Ilyen melegben az embernek nem sok kedve van fõzni, a tûzhely begyújtásának a gondolatától is leizzad. Én már napok óta fõzés nélkül elõállítható ételeken, szendvicseken, hidegtálakon, joghurton és müzlin élek.
Az ilyen forró napokra találták ki az okos spanyolok a gazpacho nevû hideg levest, ami nem más mint sokféle zöldségbõl, olívaolajjal fokhagymával és beáztatott szikkadt kenyérrel elkészített jégbe hûtött finomság, amihez ráadásul nem kell bekapcsolni a tûzhelyet, elég hozzá egy turmixgép és egy hûtõszekrény.
Én azért tettem bele egy kis csavart, lévén a gazpacho egyik fõ alapanyaga a fürtös uborka, de az nekem nem volt itthon, viszont volt a hûtõmben egy nagy adag kovászos uborka. Gondoltam miért ne ez legyen az alapja az én ...

Folytats a blogon ... tomakonyha.blogspot.com/2012/07/gazpa...

sponsored links

Keres?s