Gazdag krém pirítósra, maradékokból
sponsored links
Forró melegszendvics (nem csak) hûvös reggelekre
Húsvét után állandó kérdés, hogy mit kezdjünk a maradék sonkával.
Nálam is a fõ szerep az újrahasznosításé, a fõzõvízbõl isteni leveseket szoktam fõzni, pl. csicseriborsóval vagy babbal vagy tortellinivel (ezekbe mehet a maradék sonka is).
De ha még a húsból is marad, a sima sonkás tészta után pl. szendvicskrémben is felhasználhatjuk. Most ehhez mutatok egy ötletet:
Szendvicskrém maradékokból
Hozzávalók:
1 konzerv kukorica
15 dkg reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)
3 ek apróra vágott snidling
10 dkg fõtt vagy sült füstölt sonka
3 dl krémes tejföl
Só, bors
1 kis fej lilahagyma
A sonkát és a lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.
Pirítósra kenjük, grillsütõben addig sütjük, míg a teteje itt-ott megbarnul. Friss zöldségekkel még forrón fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Húsvét után állandó kérdés, hogy mit kezdjünk a maradék sonkával.
Nálam is a fõ szerep az újrahasznosításé, a fõzõvízbõl isteni leveseket szoktam fõzni, pl. csicseriborsóval vagy babbal vagy tortellinivel (ezekbe mehet a maradék sonka is).
De ha még a húsból is marad, a sima sonkás tészta után pl. szendvicskrémben is felhasználhatjuk. Most ehhez mutatok egy ötletet:
Szendvicskrém maradékokból
Hozzávalók:
1 konzerv kukorica
15 dkg reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)
3 ek apróra vágott snidling
10 dkg fõtt vagy sült füstölt sonka
3 dl krémes tejföl
Só, bors
1 kis fej lilahagyma
A sonkát és a lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.
Pirítósra kenjük, grillsütõben addig sütjük, míg a teteje itt-ott megbarnul. Friss zöldségekkel még forrón fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!