Gazdag krém pirítósra, maradékokból

2017-04-20

sponsored links

Forró melegszendvics (nem csak) hûvös reggelekre

Húsvét után állandó kérdés, hogy mit kezdjünk a maradék sonkával. 

Nálam is a fõ szerep az újrahasznosításé, a fõzõvízbõl isteni leveseket szoktam fõzni, pl. csicseriborsóval vagy babbal  vagy tortellinivel (ezekbe mehet a maradék sonka is).

De ha még a húsból is marad, a sima sonkás tészta után pl. szendvicskrémben is felhasználhatjuk. Most ehhez mutatok egy ötletet:



Szendvicskrém maradékokból



Hozzávalók:

1 konzerv kukorica

15 dkg reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)

3 ek apróra vágott snidling

10 dkg fõtt vagy sült  füstölt sonka

3 dl krémes tejföl

Só, bors

1 kis fej lilahagyma



A sonkát és a lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.

Pirítósra kenjük, grillsütõben addig sütjük, míg a teteje itt-ott megbarnul. Friss zöldségekkel még forrón fogyasztjuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s