Gasztroerõszak a sváb mindennapokon
sponsored links
Ezzel a poszttal tartoztam. Egyrészt a fõ-gasztroszexistáknak, akiknek hetek óta ígértem, hogy megírom. Másrészt annak a pre-gasztroszex állapotban élõ lelkes népességnek, akik kezdõként/csórón/albérletben fõzögetnek, ne adj isten biztos sikerre vágynak a pasizás fõzéssel történõ fázisának abszolválása terén.
Mert ez egy kompromisszumos kaja. A frissességet fogjuk beáldozni a könnyû siker és a vacsoraélmény érdekében. A receptet a sváb gasztronómia online orákulumától, Snacitól vettük, akik a pekeskifli blogon és a print Pécsi Borozó hasábjain is publikálta. A tradíciót sajnos megerõszakoltuk, de végtelenül hálásak vagyunk, hogy átléphettünk a baranyai sváb ízek világának küszöbén. Köszönjük!
Az emberiség két részre oszlik ugyanis. Egyik felénél a mindennapok étele a babos tészta, a másik viszont még sosem hallott róla. Én korábban elképzelni se tudtam hogy létezik, mostanra pedig a mindennapok apró meglepetése lett.
- Kockatészta 500 g
- 1 kanál jobb zsír (hiányában vaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma ...