Gasztroblogger és a gesztenye találkozása

2012-11-28

sponsored links



Nagyon szeretem a gesztenyét, minden formában, de a sült gesztenye a téli esték hangulatára emlékeztet. Nagyon finomakat ettünk és ittunk, kellemes hangulatban. Az egyik képen a háttérben, de a férjem is látszik és belõlem is egy kicsi darab. Mindenkinek ajánlom a gesztenyés ételeket!

A gesztenyeszezont népszerûsítendõ került sor a LucullusBT elsõ nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uráni Filmszínház kávézójában. Az esemény együttmûködõ partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt.

"A gesztenye - a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcse " - mondta el az eseményen Schweickhardt György, a családi tulajdonban lévõ Prima Maroni Kft. ügyvezetõje, cukrászmester,aki mintegy 35 éve foglalkozik gesztenyével. "Tápláló és egészséges, bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentõs mértékben tartalmaz élelmi rostot, B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort is. Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyébõl készült ételek bármely korosztály egészségmegõrzõ étrendjébe illeszthetõek, a gesztenye korszerû tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erõtlenség esetén, a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerû Paleo-étrend fontos részét is képezheti" - tette hozzá a vállalat vezetõje.
"Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyébõl sós-és édes gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására" - mondta ...

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2012/11/g...

sponsored links

Keres?s