Gasztroajándék ötlet: Csilis olaj
sponsored links
Alapesetben nem ajánlanám a csilis olaj készítését. Csípõsségébõl adódóan sajnos irritálja a gyomrot, igazából kimondhatjuk, hogy egészségtelen kategóriába tartozhat ezért ételként való fogyasztása, fõleg, ha fõzés közben keverjük az ételhez, és nem fõzés után. DE vannak esetek, amikor pont a chilis olaj tud segíteni egészségünk javulásán. Elõször is említést tennék arról, hogy reumás panaszokat enyhíthet. Persze nem belsõleg fogyasztva. Felmelegített méhviasszal, a csilis olajjal és néhány csepp illóolajjal (pl. fahéj, narancs) összekeverve masszázskrémet kapunk, amivel a fájdalmas területet rendszeres alkalmanként bemasszírozva enyhülést érhetünk el. Ehhez hasonlóan narancsbõrt is hasonlóan kezelhetünk. Ez esetben érdemes pl. intenzív edzés után lezuhanyozni, és a problémás bõrfelületet jó erõvel bemasszírozni, fóliával betakarni és így pihentetni, izzasztani kb. fél órát. A fólia leszedését követõen nem kell azonnal lezuhanyozni, lemosni a kezelt bõrfelületet. Legfeljebb, ha szükséges, áttörölni az olajos részt. Rendszeresen elvégezve szép bõrt eredményezhet. Azonban hozzá kell tennem, nagyon fontos egy ilyen "szertartás" alkalmával a sok-sok folyadék fogyasztása. Elsõsorban víz és/vagy olyan tea, amely még jobban képes serkenteni az anyagcserét. (PL: csalán tea, vagy roibos tea)
A recept:
Hozzávalók: ...