Gasztro-kolostor Sopronbánfalván
sponsored links
Ezzel a címmel nem degradálni szeretném a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostorban megvalósult fantasztikus, komplex létesítményt, hanem kiemelni az átutazók számára fontos, és folyamatosan elérhetõ szolgáltatást: a környéken egyedülálló minõségû éttermet.
Már többször írtam arról, hogy életem 8 meghatározó évét Sopronban töltöttem, és azóta több szálon kötõdöm a városhoz, ahová rendszeresen visszajárok. Így folyamatosan szembesülök az utazók állandó problémájával: hol egyek? Akikben még él a "kirakat szocializmus" nosztalgiája, azokat ki kell ábrándítanom: a városban nyoma sincs az általam is jól ismert szellemi-kulturális pezsgésnek, a vendégekkel teli sörözõknek-borozóknak, éttermeknek. Én folyamatosan kutatom a megbízható helyeket, de ami három éve jónak bizonyult, már vagy bezárt, vagy rá sem lehet ismerni. Nagyon kellett hát egy megbízható "sziget", ahol a letisztult, alapanyagokra koncentráló gasztronómiai felfogás nemzetközi tapasztalattal és valóban kifinomult, jó ízléssel párosul: a kolostor séfje, Varga J. Viktor Írországból, a Relais&Chateaux lánc egyik ötcsillagos szállodájából, a Sheen Falls Lodge-ból érkezett, ahol feleségével, Tóth Renátával együtt dolgoztak - aki most ezt a létesítményt vezeti.
ÉTLAP, ÉTELEK
Gasztronómiai felfogásukat a ...