Gasztro hírek - Jön a mesterséges hús
sponsored links
Új rovat indul az Ízkaravánon Gasztro hírek címmel. Táplálkozással, életmóddal kapcsolatos híreket, újdonságokat olvashattok majd itt, de lesznek hírek gasztronómiai rendezvényekrõl is.
Indításként egy érdekes hírt boncolgassunk: szeretnénk -e mesterségesen elõállított húst enni?
A hírek szerint erre már nem kell sokáig várnia annak, aki nem ódzkodik az állati õssejtekbõl elõállított fehér színû "hústól". Bár a kísérleti termék még nem kapott zöld utat, de máris sok kérdést vet fel. Vegetáriánus és állatvédõ embereknek tényleges alternatívaként szolgálhat? A környezettudatos emberek ezt fogják választani a valódi hús helyett?
A szintetikus hússal visszaszorítható lenne az állattartás, mely a klímaváltozás egyik fõ oka. Nem gondolnánk, de az állattartás az üvegházgáz kibocsátások 18 százalékáért felelõs, míg a globális közlekedés kibocsátása "csak" 13,5%.
De tényleg ez a megoldás? Napjainkban, amikor egyre inkább kerüljük a minket körülvevõ adalék- és mûanyagokat, van ennek ...