Gasztro-ajándékok karácsonyra
sponsored links
Ma délután megnyitom a gasztro - barkácsmûhelyt: elkezdem készíteni a likõröket, hogy mire eljön az ünnep, tényleg finomak legyenek. A tojáslikõrnek legalább két hét kell, mire összeérnek benne az ízek és "megjön" az ereje.
Természetesen nemcsak alkohollal készülök: általában arra törekszem, hogy a megvásárolt finomságok mellé készítsek valamit saját kezûleg. Az ajándék másik fontos része a csomagolás: a kis üvegcsék, díszdobozok, melyek aztán, "túlélve" az ünnepeket, hasznosulnak a háztartásban.
A tojáslikõr állandó kísérõje a habcsók: ez tulajdonképpen evidens, hiszen a likõrhöz csak a tojások sárgáját használjuk fel, így a fehérje is feldolgozásra vár.
Nagyon szeretem a finom, díszdobozos teákat: ehhez teazselét fõzök, angol teakekszeket sütök.
A mini kuglófok tölteléke és velejárója a narancslekvár: a legtöbb barátom ezt várja egész évben. A házi készítésû pralinék pedig nem a csomagokba kerülnek, hanem az ünnep során érkezõ vendégeket kínálom meg vele az étkezés ...