Gaspacho, a nyári vitaminbomba
sponsored links
A legjobb nyári leves szerintem. Gyorsan elkészíthetõ, ráadásul nagyon egészséges. Ha sûrûbbre készítjük, akkor pirítósra halmozva ideális nyári falatka is lehet belõle.
Gaspacho, a nyári vitaminbomba
Hozzávalók (1-2 fõre): 4 nagy paradicsom, 1 piros paprika, 3-4 darab uborka, 1 szál újhagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 2 evõkanál olívaolaj, 6-7 nagy levél bazsalikom.
Elkészítése: A zöldségeket apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a felaprított bazsalikommal és a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd darabosra turmixoljuk. Hûvös helyen (nem feltétlen hûtõben) 1-2 órát állni hagyjuk. A hideg levest kis kockára vágott zöldséggel díszítve tálaljuk és fogyasztjuk.