Gaspaccio -, azaz olasz hideg zöldségleves
sponsored links
A leves készülhet hagyományos turmixgéppel, ekkor az eredmény darabosabb lesz, de elkészítheted ChufaMix növényi tejkészítõvel, amikor is a zöldség a turmixolás után közvetlenül és azonos edényben szûrésre is kerül.
ChufaMix beszerzési forrásához kattints a linkre!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 25 dkg-os mélyhûtött vegyes zöldséget – sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó (Interspar) dobd forró vízbe, hogy a zöldség felengedjen; Természetesen friss zöldségekbõl is készíthetõ! Ez nálam egyéni lustaság kérdése, hogy amit csak lehet, azt már konyhakész állapotban megveszem
- Vágjál a zöldséghez vagy kápia vagy pritamin paprika darabokat, továbbá érett paradicsomokat
- Nem jársz rosszul az ízzel, ha szárított paradicsom is kerül a keverékbe
- Víz (ízlés szerinti mennyiségben – 2-3 dl) hozzáadásával turmixold össze a nyers zöldséget, közben tegyél bele sót, õrölt borsot, ízlés szerint chili paprikát
- Végül önts a keverékhez 1 dl olíva olajat
- A hideg zöldséglevest tálaláskor egyéni kreativitásod szerint díszitsd!