Garnélás zöld spárga-zöldborsó-cukkini-hónapos retek saláta
sponsored links
Nagyon belejöttünk a halakkal/tenger gyümölcseivel készülõ saláták sorozatgyártásába. Íme a következõ, nagyon egyszerû, nagyon tavaszi, nagyon színes példány:
Garnélás zöld spárga-zöldborsó-cukkini-hónapos retek saláta
Hozzávalók 4 személyre: 200 g friss garnéla, 200 g zöld spárga, 200 g zöldborsó, 4 db hónapos retek, 200 g cukkini, 200 ml tejföl, 2 fokhagymagerezd, citromlé, só, frissen õrölt feketebors, extra szûz olívaolaj
A garnélák fejét eltávolítjuk, páncéljukat lefejtjük, bélcsatornájukat eltávolítjuk.
A zöld spárga alsó részét lepattintjuk, majd sós vízben roppanósra, a zöldborsót puhára fõzzük. Mindkettõt leszûrjük, és pár másodpercre jeges vízbe mártjuk. A hónapos retkeket 1 mm vékony karikára vágjuk, a fokhagymagerezdeket késsel kissé ellapítjuk.
A cukkinit (zöldséghámozóval) nagyon vékonyan felszeleteljük, és mindkét oldalát finoman besózzuk. (Ne hagyjuk sokáig állni, mert meglöttyen!)
Egy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, és nem több, mint fél percnyi pirítás után hozzáadjuk a garnéla farkakat is. Nagyságuktól függõen 1-3 percig pirítjuk, majd konyhai papírtörlõre szedjük, melegen tartjuk.
A tejfölt megsózzuk, ízlés szerinti mennyiségû citromlevet facsarunk bele és hozzáadunk 1-2 kanálnyit a fokhagymás sült olívaolajból, majd alaposan kikeverjük.
A langyos zöld spárgát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a cukkini szeleteket, a retek karikákat és a garnélákat. Meghintjük a zöldborsóval, meglocsoljuk a citromos-tejfölös dresszinggel, megszórjuk bõ adag frissen õrölt fekete borssal, és azonnal tálaljuk.
Még izgalmasabb a dolog, ha a retket sütõben sütjük, a cukkinit bordázott fenekû serpenyõben grillezzük, a garnélafarkakat posírozzuk, a tejfölt zöld fûszerekkel gazdagítjuk?.stb.
Inspiráció: itt
További színes, halas salátáink: itt
Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!
Garnélás zöld spárga-zöldborsó-cukkini-hónapos retek saláta
Hozzávalók 4 személyre: 200 g friss garnéla, 200 g zöld spárga, 200 g zöldborsó, 4 db hónapos retek, 200 g cukkini, 200 ml tejföl, 2 fokhagymagerezd, citromlé, só, frissen õrölt feketebors, extra szûz olívaolaj
A garnélák fejét eltávolítjuk, páncéljukat lefejtjük, bélcsatornájukat eltávolítjuk.
A zöld spárga alsó részét lepattintjuk, majd sós vízben roppanósra, a zöldborsót puhára fõzzük. Mindkettõt leszûrjük, és pár másodpercre jeges vízbe mártjuk. A hónapos retkeket 1 mm vékony karikára vágjuk, a fokhagymagerezdeket késsel kissé ellapítjuk.
A cukkinit (zöldséghámozóval) nagyon vékonyan felszeleteljük, és mindkét oldalát finoman besózzuk. (Ne hagyjuk sokáig állni, mert meglöttyen!)
Egy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, és nem több, mint fél percnyi pirítás után hozzáadjuk a garnéla farkakat is. Nagyságuktól függõen 1-3 percig pirítjuk, majd konyhai papírtörlõre szedjük, melegen tartjuk.
A tejfölt megsózzuk, ízlés szerinti mennyiségû citromlevet facsarunk bele és hozzáadunk 1-2 kanálnyit a fokhagymás sült olívaolajból, majd alaposan kikeverjük.
A langyos zöld spárgát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a cukkini szeleteket, a retek karikákat és a garnélákat. Meghintjük a zöldborsóval, meglocsoljuk a citromos-tejfölös dresszinggel, megszórjuk bõ adag frissen õrölt fekete borssal, és azonnal tálaljuk.
Még izgalmasabb a dolog, ha a retket sütõben sütjük, a cukkinit bordázott fenekû serpenyõben grillezzük, a garnélafarkakat posírozzuk, a tejfölt zöld fûszerekkel gazdagítjuk?.stb.
Inspiráció: itt
További színes, halas salátáink: itt
Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!