Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával - paleo
sponsored links
Gyors, finom és egészséges, csomagolni is remekül lehet. Nálunk lehet kapni olyan lazacfilét, ami kisebb darabokból van, gondolom, ami a filé készítésekor a maradék, sokkal olcsóbb, ehhez azt szoktam használni. Ha nincs garnéla, nyugodtan ki lehet hagyni, attól még finom lesz a burger. Nem csak paleosoknak ajánlom, aki szereti a halat próbálja ki, az útifûmaghéj helyett étkezési keményítõt is lehet használni a nem paleosoknak.
Hozzávalók:
0,5 kg lazacfilé
15 dkg garnéla
1 db chili
2 db. újhagyma (lehet salotta hagyma is)
kb. 1 1/2 tk. Himalája só
citrombors
1 darabka friss gyömbér reszelve (opcionális)
1 kis csokor koriander (ha nincs, petrezselyem)
2 tojás
2 ek. útifûmaghéj
1 lime reszelt héja
1/2- 1lime leve (ízlés szerint)
A garnélát és a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb lapos pogácsákat formáztam és serpenyõben kevés kókuszolajon mindkét oldalukat megsütöttem, nem túl erõs lángon, hogy a közepe is átsüljön. Lehet sütõben is sütni, de akkor kicsit szárazabb lesz. Hozzá párolt zöld spárgát, fõtt tojást és paleo majonézt adtam, de szeretem még chili szósszal is, a burgert még meg lehet locsolni kevés lime lével tálaláskor. Nagyon finom:)
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)