Garnélarákos csípõs zöldségleves
sponsored links
Hozzávalók:
4 evõkanál olaj
1 csokor újhagyma,vékony karikákra vágva
1 db halványító zeller, vékony szeletekre vágva
3 cm gyömbér, finomra lereszelve
2 gerezd fokhagyma, finomra lereszelve
1 evõkanál csípõs paprikakrém
1 teáskanál kurkuma
2 db sárgarépa gyufaszál vékonyra felszeletelve
1 db brokkoli szára,,gyufaszál vékonyra felszeletelve és egy maréknyi brokkoli rózsa
1,8 liter leszûrt zöldségleves vagy 1,8 liter víz + 1 evõkanál ételízesítõ
4 dl. kókusztej
Ízlés szerint só,bors
12 dkg rizsmetélt
10 dkg spenót
1 csokor piros retek, cikkekre vágva
1 db zöld citrom leve
Hozzávalók a sült rákokhoz:
50 dkg tisztított fagyasztott garnélarák, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj
Elkészítése:
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát ,zellert, gyömbért és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a csípõs paprikakrémet és néhány másodpercig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát,a brokkolit ,majd felöntjük az ételízesítõs vízzel vagy a levessel.
Sózzuk ,borsozzuk kb. 15 percig fõzzük,amíg a zöldségek megpuhulnak,de még kicsit ropogósak.
Hozzáadjuk a kókusztejet,ezzel már nem forraljuk. Közben egy külön edényben forralunk vizet és megfõzzük a rizstésztát. Fõzési ideje 3 perc,majd leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A forró levesbe dobjuk a megmosott spenótot és a retket,ezzel már csak egy percig fõzzük.
Zöld citrommal ízesítjük és beletesszük a készre fõzött tésztát.
Egy másik serpenyõben, elkészítjük a garnélákat.
4 evõkanál olajat felhevítünk egy gerezd finomra összevágott fokhagymával.
Rádobjuk a megtisztított még fagyos rákokat és alaposan átforgatjuk,majd pár perc alatt készre sütjük. Akkor jók ha szép rózsaszínûek lesznek.
Végül tálaljuk a levest és mellé kínáljuk a megsült rákokat.
Leves készítése videó képekben: