Garnéla tejszínes mártásban
sponsored links
Legidõsebb unokám állandóan fõzni szeretne velem.:) Gyûjti a recepteket, jön lelkesen, lefotózza a kész ételt és a telefonjában egy külön mappa van a mamával fõzött ételekrõl ?
Mi ez, ha nem inspiráció? Pénteken is együtt fõztünk, így készült el garnéla tésztával, tejszínes mártásban.
Hozzávalók: óriásgarnéla 2 fõre ( Sparban kapható mélyhûtött) 200 gr széles metélt, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, kevés vaj, só, bors, 1 dl fehér bor, 150 ml tejszín, 50 gr reszelt parmezán, vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése: a garnélákat fel kell olvasztani és megtisztítani. A páncélt eltávolítjuk, a gerince mellett kis bevágást ejtünk és kivesszük a tápcsatornát is, majd átöblítjük tiszta vízzel. Ha ez macerás, akkor vegyünk elõkészített garnélát. :) A tésztát kifõzzük, félreteszünk egy kis csésze fõzõvizet ( ez volt amit elmulasztottam most) a garnélákat olívaolajon pár percig átsütjük. Amikor a garnélák megpirultak, félretesszük egy rövid idõre. A visszamaradt olajhoz teszünk egy kis darabka vajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk rajta. Felöntjük elõbb fehérborral, majd a tejszínnel is, sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a parmezánt, a rákot és a tésztát is. Felöntjük a kis csésze fõzõvízzel, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
Mi ez, ha nem inspiráció? Pénteken is együtt fõztünk, így készült el garnéla tésztával, tejszínes mártásban.
Hozzávalók: óriásgarnéla 2 fõre ( Sparban kapható mélyhûtött) 200 gr széles metélt, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, kevés vaj, só, bors, 1 dl fehér bor, 150 ml tejszín, 50 gr reszelt parmezán, vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése: a garnélákat fel kell olvasztani és megtisztítani. A páncélt eltávolítjuk, a gerince mellett kis bevágást ejtünk és kivesszük a tápcsatornát is, majd átöblítjük tiszta vízzel. Ha ez macerás, akkor vegyünk elõkészített garnélát. :) A tésztát kifõzzük, félreteszünk egy kis csésze fõzõvizet ( ez volt amit elmulasztottam most) a garnélákat olívaolajon pár percig átsütjük. Amikor a garnélák megpirultak, félretesszük egy rövid idõre. A visszamaradt olajhoz teszünk egy kis darabka vajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk rajta. Felöntjük elõbb fehérborral, majd a tejszínnel is, sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a parmezánt, a rákot és a tésztát is. Felöntjük a kis csésze fõzõvízzel, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.