Garibaldi diós kosárkája
sponsored links
Foglamam nincs miért a Garibaldi diós kosárkája. Látom sok finom sütis recept fûzõdik a nevéhez, lehet ez is egy kedvence volt. Lényeg, hogy gyerekkoromtól igy ismerem, és mindig menekültem, ha anyukám ezt sütötte, mert nekem kellett töltögetni a kosárkákat.
Persze most sem én sütöttem meg, benne volt a Karácsonyi meglepetés csomagban ...
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2o dkg vaj vagy 15 dkg zsir, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütõpor, 1 citrom leve. Ha az összegyúrt tészta kemény, akkor kis tejfölet tegyünk hozzá.
Töltelék: 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, hozzákavarunk 15 dkg porcukrot, 2o dkg ...