GARI

2012-06-06

sponsored links


Jókat vigyorgok, lehet valaki férfinévhez köti ezt az ételt, pedig szó sincs róla. A gari semmi más, mint marinált gyömbér. 
Beszélgettem Aditzával errõl-arról s megkérdezte, hogy készítenék-e marinált gyömbért? Ijedten mondtam: de hisz soha nem csináltam még. A válasza jogos volt: ugyanezt mondtad a gyömbérlekvárra, a hagymalekvárra és sok egyéb másra és mégis elkészítetted és mennyire jól sikerültek.

Erre nem volt appeláta, az elsõ alkalommal vettem egy fél kiló gyömbért. Alaposan megtakarítottam, késsel a lehetõ legvékonyabb lemezekre vágtam és feltettem fõni 10 percig.
Elkészítettem az öntetet: egy  csésze fõzõvízhez hozzáadtam egy  csésze vörösborecetet, 3 kanál ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/06/gari.html

sponsored links

Keres?s