Ganache variációk II. - Passiógyümölcsös fehércsokoládés
sponsored links
Az egész úgy kezdõdött, hogy anno megláttam Adél csodálatosan izgalmas csokicsészéjét, ami passiógyümölccsel van töltve. Soha nem kóstoltam, még csak nem is láttam ilyen gyümölcsöt, sõt én még a "passion fruit"-ot a vegyes gyümölcslevek ízvilágával egy helyre soroltam gondolatban. DE! Jött a nagy fordulat, amikor is egyik kedves ügyfelem Vietnámból haza térve, hozzám betérve ajándékba hozott 4 darab passiógyümölcsöt:) Nem hittem a szememnek, hogy ez a gyümölcs amire titkon egy ideje vágytam hirtelen itt termett elõttem. Érdekesség gyanánt egy kis történelem:) A XVI. században Jezsuita szerzetesek találtak rá erre a növényre. Õk nevezték el passiógyümölcsnek, mivel a virág részei szerintük a keresztre feszítés mozzanatait jelképezik. Nehéz, kemény héjú példányokat vásároljunk, azok a frissek. Ketté vágva, sárgás, lédús gyümölcshúsa van, sok-sok maggal, ami fogysztásra nemhogy alkalmas, de kötelezõ:) Semmihez sem hasonlítható az íze, egyszer ki kell próbálnotok! Brutális ízvilága van! Magas a vas, kálium, kalcium, C-E vitamin tartalma és Vietnamból az az infó is jött, hogy vágykeltõ, úgyhogy hajrá:). Elõször ez a ganache készült belõle, amit macaronokba töltöttem:)
Hozzávalók
30 g vaj
100 ml tejszín ...