Ganache variációk II. - Passiógyümölcsös fehércsokoládés

2012-04-17

sponsored links


Az egész úgy kezdõdött, hogy anno megláttam Adél csodálatosan izgalmas csokicsészéjét, ami passiógyümölccsel van töltve. Soha nem kóstoltam, még csak nem is láttam ilyen gyümölcsöt, sõt én még a "passion fruit"-ot a vegyes gyümölcslevek ízvilágával egy helyre soroltam gondolatban. DE! Jött a nagy fordulat, amikor is egyik kedves ügyfelem Vietnámból haza térve, hozzám betérve ajándékba hozott 4 darab passiógyümölcsöt:) Nem hittem a szememnek, hogy ez a gyümölcs amire titkon egy ideje vágytam hirtelen itt termett elõttem. Érdekesség gyanánt egy kis történelem:) A XVI. században Jezsuita szerzetesek találtak rá erre a növényre. Õk nevezték el passiógyümölcsnek, mivel  a virág részei szerintük a keresztre feszítés mozzanatait jelképezik. Nehéz, kemény héjú példányokat vásároljunk, azok a frissek. Ketté vágva, sárgás, lédús gyümölcshúsa van, sok-sok maggal, ami fogysztásra nemhogy alkalmas, de kötelezõ:) Semmihez sem hasonlítható az íze, egyszer ki kell próbálnotok! Brutális ízvilága van! Magas a vas, kálium, kalcium, C-E vitamin tartalma és Vietnamból az az infó is jött, hogy vágykeltõ, úgyhogy hajrá:). Elõször ez a ganache készült belõle, amit macaronokba töltöttem:)

Hozzávalók
30 g vaj
100 ml tejszín ...

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2012/04/ganache-variaci...

sponsored links

Keres?s