Game of Foods

2011-09-15

sponsored links


A trónok harca rendesen beszippantott minket. Nem egy vita volt arról, hogy akkor ki kivel van, ki a jó arc és ki az, akit karóba húzatnánk. Remekül eltalált látványvilág, a könyvben és a képernyõn is ütõs. Jól kiválasztott karakterek és megdöbbentõ fordulatok. Vér, ármány, némi misztikum és persze hatalmas lakomák. Ha másért nem is, utóbbiakért (meg az elsõ éjszaka jogáért) jó lett volna a középkorban élni, kézzel enni és vedelni ájulásig.

Az HBO pedig jó gazdaként alaposan meg is lovagolja a nagy érdeklõdést, és ajándéktárgyaktól a happeningekig mindent kitalál, hogy a figyelem egy percre se lankadjon. Mi azzal sem vagyunk egyedül, hogy jobban érdekelnek a könyvben és a sorozatban háttérbe szorított ételek. A könyvben ugyanis rengeteg említést kapnak a Hét Királyság különbözõ tájegységeinek ételei, de ez persze a sorozatban nem kap akkora hangsúlyt.

Pedig George R. R. Martin legalább olyan részletességgel írja le a különbözõ várakban és kastélyokban elköltött vacsorákat, mint amilyen részletesen meséli el egy-egy szereplõ múltját. Így aztán van, hogy komolyan megéhezel egy-egy fejezet végére érve. A falon túli Craster vagy éppen a Lóurak lakomái rendesen igénybe vennék a gyomrunkat, még ha a hunok is toltak erjesztett ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/15/game_o...

sponsored links

Keres?s