Galambleves, újkrumlin sült zöldséges csirkedarabok
sponsored links
Ahogy elõzõ bejegyzésemben már leírtam a zöldségek mellett 4 felpucolt galambot is kaptunk Szüleimtõl. Ebbõl fõztem tegnap levest a galambokat egészben hagyva, gyorsfõzõ fedõvel, szokásos módon és jelzések után 15 perc alatt. Másik edényben új zöldségekket fõztem, és csigatésztát, aztán rászûrtem a galamblevest. A húsokat külön tálra szedve adtam asztalra. Ebbõl csak a fiúk ettek, én karfiollevest ebédeltem kevés tojás nélküli cérnametélttel. Annyira belefeledkeztem a saját levesembe, hogy elfelejtettem képet készíteni mindkét levesrõl. A karfiolleves ugyanolyan volt, mint amit a héten közzétettem, a galambleves pedig olyan, mint ITT, csak 4 egész galamb fõtt most benne. A különbség annyi volt, hogy az új zöldségeket és tésztát csak sóval, egy nagy köteg petrezselyem és zeller zölddel meg egy vastag szelet zöldpaprikával ízesítettem.
Második fogásnak valami egyszerût akartam, mert nem volt kedvem megint órákat a konyhában tölteni, így született az újkrumplin sült csirkedarabok ötlete, hogy finomabb legyen zöldpaprikával, hagymával és paradicsommal raktam körbe a húsokat.
Hozzávalók: 3 db farrészes egész csirkecomb, 1-1,3 kg újkrumpli tisztítva, összekockázva, kevés ...