Galambicás rántotta
sponsored links
Belátom, semmi különlegesség, érdekesség sincs egy rántotta elkészítésében. De van az úgy, hogy bizony a legegyszerûbb ételek adják a legfenségesebb ízeket. Így volt ez a galambicás, azaz a kékhátú galambgombás rántottával is. Egyszerûen tökéletes. Petrezselyemzöld és friss fokhagyma került még a gomba mellé. Hagyma viszont nem, mert elnyomta volna a galambgomba friss erdei ízét. (Ami még a tökéletességet fokozta, szüleim két tyúkjának produktuma, a nagy és gyönyörû sárga házi tojások.)
(Halkan elárulom, a Kifõztük júliusi számába hozok erdei gombás recepteket is:)Addig is, aki teheti próbálja ki ebbõl a friss, ropogós gombából a rántottát.
Hozzávalók egy adaghoz:
kb. 10 dkg kékhátú galambgomba
2 db nagy( házi) tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
2-3 gerezd friss fokhagyma
2-3 dkg vaj ...