G?vagombafas?rt s?skaborboly?s bulg?rk?rettel
sponsored links
G?vagomb?s ?tel decemberben pl. konzervb?l k?sz?lhet. Ha csak tehetem, s?s l?ben mindk?pp konzerv?lok g?vagomb?t, err?l itt ?rtam. A gombafas?rt elk?sz?t?se: Egy kisebb ?vegnyi g?vagomba konzervr?l le?nt?ttem a levet, ?s lecsepegettem a gomb?t. A friss gomb?t el?zetes megf?z?m. K?zben egy kisebb v?r?shagym?t kock?ra v?gtam, egy k?zepes s?rgar?p?t k?ses dar?l?ban morzs?sra dar?ltam, majd hagym?t ?s s?rar?p?t + egy gerezd fokhagym?t kev?s olajon pir?tottam, m?g a hagyma ?s a r?pa is picit elkezdett karamelliz?l?dni. Majd a g?vagomb?t is morzs?sra dar?ltam ?s hozz?kevertem a hagym?s r?p?hoz, hozz?adtam m?g 2 toj?st ?s annyi apr? szem? zabpelyhet, amivel form?zhat? lett a massza. S?ztam, f?szereztem ?r?lt fekete borssal ?s major?nn?val b?ven. Majd a k?zzel form?zott fas?rtokat pan?rozva (liszt - toj?s - zsemlemorzsa h?rmas) b? olajban kis?t?ttem. Az?rt v?lasztottam a pan?roz?st, mert ?gy k?v?l roppan?sabb k?rget kaptak a fas?rtok, de term?szetesen lehet an?lk?l is s?tni, csak zsemlemorzs?ba vagy zabpehelybe forgatva. Ha ut?bbi m?don k?sz?tem, akkor nem b? olajban s?t?m, hanem laposabbra form?zva, t?csniszer?en eg?szen pici zsirad?kban.
A k?ret elk?sz?t?se: Egy kisebb v?r?shagym?t, 1 k?zepes s?rgar?p?t, 1-2 paradicsomot ?s paprik?t kock?ra v?gtam. A hagym?t serpeny?ben kis olajon ?vegesre pir?ttottam, majd leh?zva a t?zhelyr?l, kiskan?lnyi pirosparik?t, k?shegyni ?r?lt k?m?nyt adtam a hagym?hoz, majd a s?rgar?p?t ?s pici vizet. Fed? alatt al dente-re p?roltam a r?p?t (j?, ha marad kis leve), majd a forr? r?p?hoz kevertem az ?sszev?gott paradicsomot ?s a paprik?t, az el?zetesen leforr?zott, megpuhult bulg?rt ?s a f?tt csicseribors?t, az aszalt s?skaborboly?t ?s az apr?, (korinthoszi) mazsol?t. Mindent m?g forr?n ?sszforgattam, de m?r nem p?roltam. Ha j?l siker?lt, akkor a r?pa f?szeres p?rol?leve ?s a paradicsom savas leve adja a k?ret "?ntet?t", de ha nem el?g, akkor lehet m?g f?szerezni: ol?vaolaj + kis citroml?, s?, bors, esetleg fokhagyma.
Tart?rt tejf?lb?l, majon?zb?l, pici must?rral, s?val, frissen t?rt borssal, pici cukorral kevertem.
Tov?bbi g?vagomb?s receptek itt
A k?ret elk?sz?t?se: Egy kisebb v?r?shagym?t, 1 k?zepes s?rgar?p?t, 1-2 paradicsomot ?s paprik?t kock?ra v?gtam. A hagym?t serpeny?ben kis olajon ?vegesre pir?ttottam, majd leh?zva a t?zhelyr?l, kiskan?lnyi pirosparik?t, k?shegyni ?r?lt k?m?nyt adtam a hagym?hoz, majd a s?rgar?p?t ?s pici vizet. Fed? alatt al dente-re p?roltam a r?p?t (j?, ha marad kis leve), majd a forr? r?p?hoz kevertem az ?sszev?gott paradicsomot ?s a paprik?t, az el?zetesen leforr?zott, megpuhult bulg?rt ?s a f?tt csicseribors?t, az aszalt s?skaborboly?t ?s az apr?, (korinthoszi) mazsol?t. Mindent m?g forr?n ?sszforgattam, de m?r nem p?roltam. Ha j?l siker?lt, akkor a r?pa f?szeres p?rol?leve ?s a paradicsom savas leve adja a k?ret "?ntet?t", de ha nem el?g, akkor lehet m?g f?szerezni: ol?vaolaj + kis citroml?, s?, bors, esetleg fokhagyma.
Tart?rt tejf?lb?l, majon?zb?l, pici must?rral, s?val, frissen t?rt borssal, pici cukorral kevertem.
Tov?bbi g?vagomb?s receptek itt