G?ngy?lt karaj
sponsored links
Nagyobb csal?di ?sszej?vetelek alkalm?val k?sz?tek hasonl? t?lt?tt h?sokat. Szeretem, mert el?re megs?thet?, m?snap,
hideg ?llapot?ban pedig sz?pen szeletelhet? ?s k?n?lhat?. Ez egy el?g nagy adag, kb. 10 szem?lyre k?sz?lt. A t?ltel?k pedig az egyik
legegyszer?bb, most h?smentes.
*1 k?zepes darab csont n?lk?li karaj (kb. 1,2 kg)
*s?
*?r?lt bors
T?ltel?khez:
*3 kisebb szelet teljes ki?rl?s? keny?r
*2 kem?nyre f?tt toj?s
*2 nyers toj?s
*1 kis csokor friss petrezselyemlev?l
*2 ek must?r
*1 kk s?
*1/3 kk ?r?lt bors
*3 gerezd fokhagyma
Bevon?shoz:
*30 dkg bacon szalonna
Tepsi kiken?s?hez:
*mangalica zs?r
A t?ltel?khez a kenyereket v?zbe m?rtjuk, kicsavarjuk, sz?tt?pkedj?k. Hozz?adjuk az apr?ra v?gott f?tt toj?sokat,
a nyers toj?sokat, a f?szereket, must?rt, z?zott fokhagym?t ?s a felapr?tott petrezselyemz?ldet. Alaposan ?sszekeverj?k.
A karajt hossz?ban z alakban bev?gjuk, sz?tnyitjuk ?s ?vatosan kiklopfoljuk. Megsz?rjuk s?val, borssal. A t?ltel?ket sz?tter?tj?k rajta, majd feltekerj?k. V?kony, h?sos szalonn?val betekerj?k. Zs?rral kikent tepsibe fektetj?k ?gy, hogy a hajt?s r?sz alulra ker?lj?n. Kb 1 dl vizet
?nt?nk mell?. Lefedve, 180 fokos alul-fel?l s?t?s m?dban kb. 90 percet puh?tjuk. Majd a f?li?t elt?vol?tva, gyakran a szaftj?val locsolgatva
kb. 20 percet pir?tjuk. Hagyjuk kih?lni ?s szeletelve hidegt?lon k?n?ljuk.