Füszeres gombával töltött empanada

2012-10-26

sponsored links


...vagy empada, ha portugálul mondom. A Wiki szerint ez a tésztaféleség a középkorban jelent meg a galíciai és portugál területeken, amikor még mór megszállás alatt voltak, majd a gyarmatosítás során egész Dél-Amerikában elterjedt és népszerü fogássá nötte ki magát. Én most Tisztatészta 52. VKF! felhívására készítettem el csípös, petrezselymes, gombás, picit kolbászos töltelékkel. A szuper empanada tészta receptje Smitten kitchen-töl való és ezentúl gyakran fogom töltögetni mindenféle jóval, például csirkével, akár kis garnélákkal, igazából bármivel.

Hozzávalók:

12 db.tenyérnyi empanadahoz
  • 2 és1/4 bögre (415 g) liszt (a 1/4 bögre tk. tönkölyliszt volt nekem)
  • 1,5 tk. só
  • 1/2 bögre (90 g) hideg vaj
  • 1 tojás
  • kb. 1 dl jéghideg víz
  • 1 ek. ecet
  • +1 tojás és egy kis víz a lekenéshez
A gombás töltelékhez
  • 400 g gomba (többféle, lehet friss vagy mirelit is) ...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2012/10/fu...

sponsored links

Keres?s