Füstöltsajtos falatkák
sponsored links
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg zsír
2,5 dkg élesztõ
15 dkg füstölt reszelt sajt
1 kk. õrölt kömény
1 ek. só
1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
csipet cukor
1/2 dl tej
1 kicsi pohár tejföl vagy kefír
Elkészítés:
A tejet picit meglangyosítom, megszórom egy csipet cukorral és belemorzsolom az élesztõt. Míg felfut, addig tálba mérem a lisztet, hozzáadom a zsír, és két kezem közt jól elmorzsolgatom, összedolgozom. Ezután jöhet bele a tejföl, a tojás, a só, a reszelt sajt fele, a kömény, majd végül az élesztõ. alaposan összedolgozom. Pihentetni, keleszteni nem kell. Lisztezett munkafelületen kisujjnyi vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a maradék füstölt sajttal, és kb. másfél centi széles csíkokra vágom, majd ízlés szerinti darabokra vagdalom. Sütõpapíros tepsire teszem, majd elõmelegített sütõben szép pirosra sütöm.
Nagyon egyszerû, és finom, kiadós falatkák lesznek belõle. Délután vendégünk lesz, s úgy gondoltam, egy kis beszélgetésnek, kávézásnak kitûnõ partnere lesz ez a rágcsálnivaló.
50 dkg finomliszt
25 dkg zsír
2,5 dkg élesztõ
15 dkg füstölt reszelt sajt
1 kk. õrölt kömény
1 ek. só
1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
csipet cukor
1/2 dl tej
1 kicsi pohár tejföl vagy kefír
Elkészítés:
A tejet picit meglangyosítom, megszórom egy csipet cukorral és belemorzsolom az élesztõt. Míg felfut, addig tálba mérem a lisztet, hozzáadom a zsír, és két kezem közt jól elmorzsolgatom, összedolgozom. Ezután jöhet bele a tejföl, a tojás, a só, a reszelt sajt fele, a kömény, majd végül az élesztõ. alaposan összedolgozom. Pihentetni, keleszteni nem kell. Lisztezett munkafelületen kisujjnyi vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a maradék füstölt sajttal, és kb. másfél centi széles csíkokra vágom, majd ízlés szerinti darabokra vagdalom. Sütõpapíros tepsire teszem, majd elõmelegített sütõben szép pirosra sütöm.
Nagyon egyszerû, és finom, kiadós falatkák lesznek belõle. Délután vendégünk lesz, s úgy gondoltam, egy kis beszélgetésnek, kávézásnak kitûnõ partnere lesz ez a rágcsálnivaló.