Füstölt sonkával töltött karaj, (nem csak) húsvétra kitalálva
sponsored links
Tormás-sonkás hústekercs hidegen vagy melegen
Sokan tudják, hogy gyengéim a hidegtálak. Nálunk gyerekkoromban nem pl. hal volt karácsonykor, hanem hideg, töltött sültek, kaszinótojás, sonkatekercs, stb. különbözõ salátákkal. Anyukám ezt azzal magyarázta, hogy nem akar olajszagot a házban pont ünnepi alkalmakkor, de nem is hiányzott semmilyen nehéz sült. Így felnõtt fejjel tök meg tudom érteni. Szinte minden elkészíthetõ elõzõ nap, színes, mutatós lesz az asztal.
Talán ezért is készítek ennyi hidegtálat, de az utóbbi idõben elkezdtem variálni a feltéteket. Semmi bajom a jól megszokott hozzávalókkal, de alkalmanként muszáj újítanom
Így született ez a szinte húsvétra kitalált hústekercs, ami akár melegen is új ...