Füstölt sonkás spárga leves
sponsored links
Nagy kedvencünk a spárga, mikor szezonja van igyekszem kihasználni. Házi füstölt sonkával pedig tökéletes választás.
Hozzávalók ( 4 személy részére): 25 dkg füstölt sonka, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 25 dkg zöld spárga, 10dkg sajttal töltött tortellini, só, bors, chilipehely, 1, 5 dl fõzõtejszín, kis csokor zöldpetrezselyem, kevés olaj.
Elkészítése: A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kb 1, 5 dl vízzel, felforraljuk, puhára fõzzük. Amikor a sonka már majdnem megpuhult hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kockára vágott sárgarépát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, együtt puhára fõzzük Végül hozzáadjuk a feltördelt spárgát, a tortellinit, kb 10 perc alatt készre fõzzük. Hõkiegyenlítéssel hozzáadjuk a fõzõtejszínt, megszórjuk a finomra apított zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés: Ha a spárgák szára esetleg fásabb lenne törjünk le belõle és kissé hámozzuk meg.