Füstölt sajtos snack
sponsored links
A medvehagymás sajtos tallér sütésekor jött a kérdés a facebook-on, hogy ostyasütõ hiányában hogyan lehetne tallért sütni? Hát, ha nem is tallért, de ilyen aranyos kis falatkákat tudunk sütni gofrisütõvel, ami azért gyakrabban elõfordul a háztartásokban. Az ötletet évekkel ezelõtt láttam egy külföldi oldalon, a recept pedig a jól bevált sajtos tallér receptje - most füstölt sajttal készítve. A sütési idõ függ a gofrisütõnk nagyságától és teljesítményétõl, de ha van egy kis idõnk, érdemes kísérletezni ezzel a sütési móddal is. A receptet megtaláljátok a Kifõztük Magazin júniusi számában. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 120 darabhoz:
- 36 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 púpozott teáskanál só
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg zsír
- 11 dkg füstölt sajt
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
- A szódabikarbónával összeszitált lisztet sóztam, beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat és a zsírt.
- Hozzáadtam a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojást, majd egynemû tésztává gyúrtam.
Ilyen sütõben sültek a snack-ek. :)
- Apró (kb. 5 g-os) golyókat formáztam belõle, amiket mélyebb lyukú gofrisütõbe rakosgattam, és aranysárgára sütöttem.