Füstölt sajtos hagymaraguval töltött, roston sült csirkemell

2017-05-20

sponsored links







Az általam egyszerûen csak hagymaragunak nevezett gezemice óriási kedvenc nálunk, én legalábbis teljesen odavagyok érte. Amikor saját készítésû pizzára vágyom, rendszerint egy ehhez a töltelékhez nagyon hasonló hagymás feltéttel készítem. Nemrégiben sült húsra téve szerepeltettem, és annyira ízlett, hogy mindenképp be akartam mutatni itt a blogon. Aztán eljött a grillszezon, és kitaláltam, hogy legyen belõle töltött hús, mert akkor az imádott hagymaragu a szintén hõn szeretett, szabad tûz fölött grillezett husival együtt landolhatna a tányéromon. Így is lett, sõt egy kicsit még bolondítottam is rajta, mert paprika, bacon és füstölt sajt is került a hagyma mellé. Így triplán füstös lett a husi, és ez lett nálunk az idei év elsõ, samottlapon készített grillétele a múlt hétvégén, amit a telkünkön fogyasztottunk el madárcsicsergés közepette. :) Azt hiszem, örök kedvenc lesz, annyira jól sikerült. :) Mivel jó sokat sütöttem, mindkettõnk nagy örömére 3 napig ehettük, otthon is megteremtve ezzel a kerti partik hangulatát. :D






Hozzávalók 8 személyre:

Töltött húshoz:
1,2 kg csirkemellfilé (2 egész)
20 dkg kockázott, füstölt, húsos szalonna
2 fej vöröshagyma (tisztítva mérve 20 dkg)
1 bocskor- vagy kaliforniai paprika (kb. 10 dkg)
10 dkg reszelt Parenyica sajt
8 dkg tejföl (20%-os)
1 tojás
? mk. õrölt fûszerkömény
õrölt fekete bors


Páchoz:
2 ek. cajun fûszerkeverék
1,5 ek. Provence-i fûszerkeverék
citrombors
8 nagy gerezd zúzott fokhagyma
napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A szalonnát zsiradékmentes serpenyõben üvegesre sütjük (ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés zsírt), rátesszük a vékonyra szelt vöröshagymát, és a kis kockákra aprított paprikát. Megsózzuk, puhára pároljuk, majd hûlni hagyjuk.
  2. A tejfölt elkeverjük a tojással, fûszerköménnyel, kevés õrölt borssal és sóval ízesítjük, majd hozzádolgozzuk a sajtot.
  3. A belsõ filéktõl megfosztott fél mellfiléket lapjában 2-2 szeletre vágjuk, és két ív folpack között kiklopfoljuk. (8 nagy szeletnek kell lennie.) A belsõ filéket is kiklopfoljuk, és szükség esetén kipótoljuk velük a nagy hússzeleteket, vagy az esetleges szakadásokat befoltozzuk velük.
  4. A sajtos hagymaragut nyolcfelé osztjuk, egy-egy adagot a hússzeletek egyik felére halmozunk, majd ráhajtjuk a hús másik felét. A széleket néhány helyen fogvájóval összetûzzük.
  5. Egy nagyobb tálban elkeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a töltött húsokat (fontos, hogy a fûszeres olaj ellepje), folpackkal letakarjuk, és minimum fél napra hûtõbe tesszük.
  6. A rost- vagy samottlapot felforrósítjuk, rátesszük a húsokat, és a fûszeres olajjal néha-néha meglocsolva, mindkét oldalukon pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel azonnal tálaljuk.

Tipp:
Az ételt grillserpenyõben vagy sütõben is megsüthetjük, miközben a fûszeres olajjal gyakran locsolgatjuk.
Köretnek bármilyen, majonézes alapú salátát ajánlok: pl. újhagymás krumplisalátát (lásd a fotókon), sárgarépás jégsalátát, tojás- vagy kukoricasalátát, amiket akár gyümölcsökkel bolondítva (almával, kivivel) is készíthetünk. Aki szereti, valamilyen friss salátát is ehet mellé.













Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/05/fusto...

sponsored links

Keres?s