Füstölt-sajtos csigák ínyenc módra

2011-11-17

sponsored links


Nem, a cím nem elírás, mert nem pusztán füstölt sajtos, hanem füstös-füstölt sajtos csigákat készítettem.

A fehércsokoládés-mandulás csigáknál említettem, hogy párhuzamosan sós csigákat is készítettem. Egyszerûen átírtam a kakaós csigára már jól bevált receptemet sós változatra. Még szép, hogy füstölt sajtot választottam fõ ízesítõnek, vallom, hogy a leveles pogácsába is szerintem a legfinomabb, ha legalább 30%-ban füstölt sajttal készítjük. Most nem kevertem a sajtot, tisztán füstölt sajtot használtam, és nem is használtam túlzó mennyiséget.

A csigák különlegességét a spanyol füstös paprika használata fokozza, érdemes utána nézni a beszerzési lehetõségnek. Én már évek óta használom, mindig legalább két dobozzal pótlom, ha fogyófélben van. Hátha hamarosan a magyar fûszerpaprika is kapható lesz füstös változatban. A füstölt sajt, a füstös paprika és a szóráshoz használt magvak nagyszerû összhangba kerültek a libazsírral készült tésztával. Természetesen vajjal is elkészíthetõ, de az egy másik változat lesz, de biztos vagyok abban, hogy nem kevésbé finom. Következzék hát a recept.

Hozzávalók 18 csigához: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s