Füstölt lazactekercs mascarpone krémmel.

2012-01-02

sponsored links


Elérkeztünk egy új év kezdetéhez, magunk mögött hagyva egy igen nehéz, és fordulatokkal teli évet. Már csak reménykedni tudok abban, hogy a 2012-es év hátha más, és fõleg kicsit könnyebb lesz. Szerencsére a remény hal meg utoljára, mert ahogy a híradásokat elnézem, erre igen kicsi az esély.  Viszont akár könnyebb, akár pedig nehezebb év áll elõttünk enni azért idén is fogunk.(már ha lesz mit) Igaz a felszedett kilóimnak köszönhetõen, megpróbálok igencsak kímélõbb, diétás, ám azért sok-sok finomságot fõzni. Sütemények egyenlõre csak igen ritkán szerepelnek majd a étkezéseinkbe, és mostantól a nassolás is mellõzve. Még adós vagyok a karácsonyra, és szilveszterre készített finomságok egy részével, így elõször is azokat a recepteket szeretném megosztani. Ezeket a recepteket természetesen nem csak eme jeles ünnepekre készíthetjük, mert más ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket a tányérunkon. Mint minden karácsonyra, így  most is készítettem elõételt, melynek meghatározója a füstölt lazac, és a kaviár volt. (igaz nem sikerült olyan kaviárt vennem amilyet szerettem volna, na de azért így is elégedett voltam vele) Nagy sikere volt a fûszeres mascarpone krémmel töltött lazactekercsnek, de a zöldborsós panna cotta is elnyerte a tetszésünket.

Hozzávalók:
25 dkg füstölt szeletelt lazac
25 dkg mascarpone
vörös és fekete kaviár
1 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek vodka ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/f...

sponsored links

Keres?s