Füstölt lazacos-kapros quiche
sponsored links
Rég volt már itt a blogon quiche. Igazán hálás étel ez, és még a nagy nyári melegben is jólesik egy-egy szelet. Hûtõben akár egy-két napig eltartható és hidegen is fogyaszthatjuk egy kis saláta mellé vagy csak úgy magában. A tésztája már egyre jobban megy, a kezdeti buktatók után már tudom, hogy mikor lesz jól nyújtható, mi az az arány, amitõl nem esik szét (nem lesz túl száraz), de még nem is túl ragacsos.
A tönkölyliszt teszi-e vagy csak a sok gyakorlás nem tudom, de talán most sikerült a legfinomabbra.
A tésztához:
35 dkg fehér tönkölyliszt
17 dkg hideg vaj
1 tk só
1 tojás sárgája (nem muszáj, de ettõl sokkal jobb állaga lesz)
hideg víz (amennyit felvesz)
A töltelékhez:
5 db tojás
egy pohár natúr joghurt (kb. 1,5 dl) ...