Füstölt lazacos burgonya-zöldbab-sült hónapos retek saláta kapros-citromos dresszinggel
sponsored links
Úgy tûnik, ez a saláták éve lesz! Eddig is rengeteg zöldséget ettünk, s ezt a mennyiséget január óta már tudatosan is próbálom növelni. Jó lesz ez, így elõbb vagy utóbb Anna is kénytelen lesz rászokni?
Ezt a mait benevezzük a Zöld múzsa által meghirdetett 63. VKF! fordulóra is. További nagyon színes, halakkal/tenger gyümölcseivel készült salátáinkat pedig itt találjátok. Salátázzatok köztük kedvetekre!
Füstölt lazacos burgonya-zöldbab-sült hónapos retek saláta kapros-citromos dresszinggel
Hozzávalók 4 személyre:
A salátához: 200 g burgonya, 200 g zöldbab, 8 db hónapos retek, 1 gerezd fokhagyma, vaj, extra szûz olívaolaj, 120 g vékonyra szelt füstölt lazac, maréknyi rukola
A dresszinghez: 1 citrom, extra szûz olívaolaj, nagy csokor friss kapor, só, frissen õrölt feketebors
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára fõzzük.
A burgonya fõzõvizében megfõzzük az elõzõleg megtisztított zöldbabot is.
A fokhagymagerezdet kés pengéjével kissé szétnyomjuk, a retkeket négyfelé vágjuk. A kaprot finomra aprítjuk. A lazacot kisebb darabokra tépkedjük.
Egy serpenyõben kevés vajat és extra szûz olívaolajat hevítünk, belehelyezzük a fokhagymát a negyedelt retket, megsózzuk, megborsozzuk, és 1-2 percig pirítjuk.
A citrom levét egy tálba facsarjuk, és összekeverjük kb. kétszeres mennyiségû olívaolajjal. Hozzáadjuk a felaprított kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, és ismét átkeverjük.
A zöldségeket és a halat egy keverõtálba tesszük, meglocsoljuk a kapros öntettel, óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Ezt a mait benevezzük a Zöld múzsa által meghirdetett 63. VKF! fordulóra is. További nagyon színes, halakkal/tenger gyümölcseivel készült salátáinkat pedig itt találjátok. Salátázzatok köztük kedvetekre!
Füstölt lazacos burgonya-zöldbab-sült hónapos retek saláta kapros-citromos dresszinggel
Hozzávalók 4 személyre:
A salátához: 200 g burgonya, 200 g zöldbab, 8 db hónapos retek, 1 gerezd fokhagyma, vaj, extra szûz olívaolaj, 120 g vékonyra szelt füstölt lazac, maréknyi rukola
A dresszinghez: 1 citrom, extra szûz olívaolaj, nagy csokor friss kapor, só, frissen õrölt feketebors
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára fõzzük.
A burgonya fõzõvizében megfõzzük az elõzõleg megtisztított zöldbabot is.
A fokhagymagerezdet kés pengéjével kissé szétnyomjuk, a retkeket négyfelé vágjuk. A kaprot finomra aprítjuk. A lazacot kisebb darabokra tépkedjük.
Egy serpenyõben kevés vajat és extra szûz olívaolajat hevítünk, belehelyezzük a fokhagymát a negyedelt retket, megsózzuk, megborsozzuk, és 1-2 percig pirítjuk.
A citrom levét egy tálba facsarjuk, és összekeverjük kb. kétszeres mennyiségû olívaolajjal. Hozzáadjuk a felaprított kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, és ismét átkeverjük.
A zöldségeket és a halat egy keverõtálba tesszük, meglocsoljuk a kapros öntettel, óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.