Füstölt lazaccal töltött tojás
sponsored links
Ezennel a 2018-as évünket itt is megnyitom
és hogy ma még maradjak a szerencsehozó ételeknél,
ismét egy apró szemekbõl álló kompozíciót hoztam. ;)
Hozzávalók:-4 db fõtt tojáshoz
-2 kk dijoni mustár
-15 dkg füstölt lazac
-1 kis üvegcsés fekete kaviár
-frissen darált fekete bors
-1 szál friss rozmaring levelei
-fél citrom leve
-annyi olívaolaj, amennyitõl szépen összeáll a krém
A tojásokat 10 perc alatt megfõzöm, hideg vízben
kihûtöm, megpucolom, félbevágom, a sárgáját pedig
egy tálkába szedem.
A lazacot nagyon apróra feldarabolom, a rozmaringot
szintén, majd ezeket összekeverem a tojások sárgájával,
a borssal, mustárral, a citrom frissen facsart levével és az
olívaolajjal.
Sót ebbe nem kell tenni, mert a lazac kellõképpen sós.
A félbevágott tojásokba kanalazom a krémet,
mindegyikre kerül egy-egy kiskanál kaviár és a
tetejükre még egy kis citromlé.
Elõételnek szerintem 3-4 db elegendõ lehet.