Füstölt lazac házilag (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
4 x 25 dkg lazac
a páchoz:
1 gramm római kömény
2 gramm szárított rozmaring
1 gramm õrölt gyömbér
1 kezeletlen citrom reszelt héja
2 gramm szárított petrezselyem
2-3 teáskanál só
a füstöléshez:
2 marék whiskys forgács
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 szárított apróra tördelt babérlevél
6-8 szem mozsárban összetört borókabogyó
a körethez:
adag szalonnába tekert spárga (recept itt)
a mártogatóshoz:
1 adag tartós majonéz (recept itt)
1 evõkanál apróra vágott friss kapor
Elõzõ este a pác hozzávalóit mozsárban rusztikusra törjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a lazacot. Hûtõszekrénybe tesszük. Másnap lemossuk róla a pácot. Egy órára hideg vízbe tesszük ázni. Papírtörlõvel leitatjuk róla a vizet. Rácsra téve, száraz, hûvös helyre tesszük pár órára. A füstölõ anyagokat alufóliába tesszük (nem vagyok alufólia párti, de itt nem érintkezik az étellel és sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a használatával). Megszurkáljuk pár helyen. Összeállítjuk a halfüstölõt, a felsõ rácsra tesszük a halszeleteket majd a begyújtástól számított 20 percig füstöljük a halat. Ennyi idõ alatt a füst átjárja a szeleteket és teljesen át is párolódik. Szalonnába tekert spárgát és kaporral elkevert majonézt adunk mellé.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!