Füstölt kolbászos mártás sajtos puliszkával

2017-03-31

sponsored links

Egy igazi, hagyományos étel, otthon nagyon sokszor készítjük, most is még otthonról hozott kolbászból készítettem, egy kis csavar benne, hogy a puliszka gouda sajttal keverve készült.


Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg füstölt kolbász, 3 evõkanál liszt, 5 - 6 dl tej, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem. A puliszkához:1 dl tej,  kb 40 dkg(függ a liszt milyenségétõl) kukoricaliszt, 10 dkg gouda sajt, só, 2 evõkanál vaj.
Elkészítése: A kolbászt 2 - 3 cm hosszú darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedõ alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, a kolbászokat kiveszük a zsírból. A megmaradt zsírt félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lisztet, visszatesszük a lángra. kissé átkavarjuk, felöntjük a tejjel, visszatesszük a kolbászt, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besûrítjük. Végül beleszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselymet.
A tejet hozzáadjuk kb 1 liter vizhez, felforraljuk, sózzuk, folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a puliszkalisztet, hagyjuk besûrûsüdni, ekkor hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a vajat, ha szükséges még sózzuk. Amikor kész lefödve még pár percet pihentetjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/03...

sponsored links

Keres?s