Füstölt kolbászos, kukoricás leves
sponsored links
Isteni finom téli leveske :) Mint mindenik :)
Hozzávalók ( 4 ? 5 személy részére): 50 dkg füstölt kolbász, 3 sárgarépa, 6 krumpli, 1 kisebb darab póréhagyma, 5 cikk fokhagyma, 25 dkg csemege kukorica (dobozos), 2, 5 dl fõzõtejszín, só, bors, chilipehely, petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A csíkokra vágott póréhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, megpirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel. Amikor felfõtt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, együtt puhára fõzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a leszûrt csemegekukoricát, végül hõkiegyenlítéssel hozzáadjuk a fõzõtejszínt, besûrítjük, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.