Füstölt húsos rakott karalábé gerslivel
sponsored links
Tavaszi zsenge karalábét nem is lehet már ennél gazdagabb ízvilágban elkészíteni. Van benne füstölt hús, fûszeres darálthús, árpagyöngy (gersli), zsenge zöld karalábélevelek, sok-sok tejföl, feta sajt és füstölt sajt.
A rakott egytálételek elkészítése kicsit macerás, de megéri a harmonikus ízek miatt, pláne ha van otthon egy kis fõtt füstölt sonka (de jó helyette sonka vagy tarja is).
A gersli persze helyettesíthetõ sima rizzsel is, csak nálam rizsmentes diéta van és egyébként is annyira unom már a rizst, hogy folyamatosan kísérletezem a gersli- hajdina- köles beépítésével az étrendünkbe. Az ihletet a jól bevált rakott kelkáposzta receptem adta.
Hozzávalók 6 fõre:
6 db zsenge zöld karalábé
1 pohár árpagyöngy
2,5 pohár víz
30 dkg darált sertéshús (vagy pulyka)
30 dkg fõtt füstölt sonka (vagy sonka, vagy tarja)
1 fej vöröshagyma
1/2 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma ...