Füstölt húsos bableves, sült paprikával
sponsored links
.
Hozzávalók:
-füstölt hús (sonka, oldalas, oldalas porc, tarja...ki, mit szeret)
-4 doboz babkonzerv
-6-8 db SÜLT PAPRIKA (akár savanyúságnak eltett...sõt :)
-6-8 db SÜLT PAPRIKA (akár savanyúságnak eltett...sõt :)
-2 köteg új sárgarépa
-1 köteg petrezselyemgyökér
-1 új zellergumó
-1 csokor petrezselyemzöld
-1 fej új karalábé
-2 köteg újhagyma
-fokhagyma
-1 nagy paradicsom, vagy pár db koktélparadicsom
-1 egész paprika
-mangalicazsír/olaj/olívaolaj (kinek mi tetszik jobban)
-só
-fekete bors
-életízesítõ
-2-3 babérlevél
-csemege (esetleg, ha van, füstölt) pirospaprika
-õrölt kömény
A húsokat darabolom, a zsíron a szeletelt újhagymát,
Aztán létezik ennek a receptnek egy fél órásvalamint 6-8 gerezd szeletelt fokhagymát dinsztelni kezdem,
félidõben beleteszem a darabolt füstölt árut is.
A burkolatuktól megfosztott zöldségeket nagyobb
méretûre szeletelem, ekkor kerül a fazékba valamennyi kezdeti
fûszer, a darabolt zöldségek és annyi víz, amennyi éppen
ellepi a húsokat.
(Azért kezdeti fûszer, mert menet közben úgyis kell kóstolni
és után-ízesíteni. :)
A vége elõtt nem sokkal (amikor puha minden),
belekerül egy egészen nagyszerû kiegészítõ is,
ami nem más, mint a SÜLT, FÜSTÖS PAPRIKA,
vastagabb csíkokra vágva-annyira különlegesen
finom lesz tõle a leves, hogy szerintem többé nem
hagyom ki! :)
vastagabb csíkokra vágva-annyira különlegesen
finom lesz tõle a leves, hogy szerintem többé nem
hagyom ki! :)
Jó sûrû, szaftos, tartalmas legyen a végeredmény!
változata is, de azt már Mindenki rakja össze magának!
:) ;) :)
:) ;) :)